Det er alle bøger jeg har læst med stor fornøjelse, alle skrevet af engagerede, entusiastiske, vidende og nørdede forfattere – det er alle bøger der lyser langt væk af at være skrevet af dyb kærlighed til emnet. Det gør læseoplevelsen ekstra stor. Jeg kom til at tænke på det, da jeg læste Mark Davidsons bog.
Del 1, de første 60 sider, giver et spændende overblik over australsk vin. Om hvordan vinplanter kom til Australien, om Phylloxera, eksport, udvikling af vinstile og den oprindelige befolkning. Om landskab og klima. Om Label Integrity Program, med krav til oplysninger på vinetiketter. Om anvendte druesorter – der er over 150 forskellige der bruges til vinproduktion i dag, og stor vilje vil at eksperimentere bl.a. pga. klimaændringer. Om vin produceret på druer fra gamle vinstokke, defineret i Barossa Old Vine Charter med 4 kategorier (35+, 70+, 100+ og 125+), herunder om vinene er bedre pga. de gamle vinstokke.